TÈCNIQUES ANALÍTIQUES
fluorescència de raigs X
difracció de raigs X
microscòpia òptica
microscòpia electrònica
espectroscòpia infraroja
cromatografia de gasos
assaigs hídrics
porosimetria 
 
colorimetria
imatges IR proper
imatges IR llunyà (tèrmic)
imatges UV
florescència UV
endoscòpia
mesura d'humitats 
altres 
 

ENDOSCÒPIA

Un endoscopi és un instrument que permet l’observació (i la gravació d’imatges) en zones internes, inaccessibles o ocultes, a través de la transmissió de la imatge per una fibra òptica o la ubicació d’una microcàmera de TV en la zona adient, que ha de ser a la vegada il•luminada amb una fibra òptica accessòria.

Les aplicacions en Medecina són ben conegudes, però existeixen endoscopis de usos no mèdics que tenen interessants aplicacions en altres camps, entre ells el Patrimoni: l’observació dels interiors de qualsevol estructura a través d’un forat de 10 mm de diàmetre resulta molt menys invasiva que l’obertura d’una cala d’inspecció de 40x40cm.

En Patrimoni les aplicacions de l’endoscòpia són tant variades com les necessitats, des de la inspecció d’espais interiors, a la determinació de la seqüència de construcció d’un mur, o l’avaluació dels gruixos de les diverses capes que els formen, etc. Les possibilitats són molt àmplies i fàcilment comprensibles en funció de les característiques de cada cas.


empresa

equip

serveis

tècniques
experiència
difusió
publicacions
newsletter
R+D+i
contacte